Leírás és Paraméterek
Ez a könyv egy kaland; egy gasztronómiai kaland az erdőben, amelynek végén 55 ínycsiklandó recept vár ránk. A kaland serpenyőkkel és edényekkel kezdődik, és a párolás, sütés, főzés és keverés zizegésével, amelynek eredményeként most az olvasók elé tálaljuk az ételeket – melléjük pedig kézzel válogatott idézeteket a 20. századi vadász, Széchenyi Zsigmond műveiből.
Ez a könyv azonban nem azoknak szól, akik csak a vadászat kedvéért vadásznak. Széchenyi nyomdokaiba lépve összegyűjtöttük mindazt, amivel a magyar erdők büszkélkedhetnek: vadhúst, vadmadarakat, vízimadarakat, gombákat, gyógynövényeket, tavi és folyami halakat, valamint a rétek és még a konyhakertjeink által nyújtott finomságokat. És ahogy mondtuk, mindegyiket megfelelően pároltuk, sütöttük vagy sütöttük.
Magyarország vadászat terén szuperhatalomnak számít, mégis az átlagmagyaroknak is sokat kell tanulniuk a vadállatok fogyasztásáról; például arról, hogy húsuk alacsony zsírtartalmú, de magas tápértékű, köszönhetően szabad mozgásuknak és táplálkozási szokásaiknak.
A vadhús határozottan tápláló, magas fehérjehatékonysági aránnyal (PER) rendelkezik, és természetesen finom is. A vadhús ízletes, jellegzetes aromával rendelkezik, és receptjeinket ennek megfelelően írtuk meg, egyes esetekben hangsúlyozva, máskor pedig szükség szerint kissé háttérbe szorítva ezeket.